Kassai Lajos: Levelek

2021.04.01

Következő könyvajánlónk valamennyire kapcsolódik a legutóbb bemutatott "Magad uram" című könyvhöz. 

Nemcsak azért mert Fa Nándor és Kassa Lajos jóban vannak és néha-néha, ha idejük engedi leülnek egymással eszmét cserélni, hanem azért is, mert Kassai Fa Nándorhoz hasonlóan valami egyedit, valami világra szólót hozott létre; a lovasíjászatot. Sokan ismerhetik, hiszen a 2016-ban bemutatott "A lovasíjász" című filmmel egy csapásra az egész ország láthatta a filmvásznon, hogy ki is az a Kassai Lajos. Persze ezt nem is olyan egyszerű meghatározni, még akkor sem, ha az ember megnézi a munkásságáról készült filmet, kezébe veszi a már 2000-es évek elején, a Püski kiadó által kiadott Lovasíjászat című könyvét, elolvassa a Levelek című összegzést vagy elmegy Kassai Lajos egy előadására. 

Harcművész, tanító, közösségépítő? Kifürkészhetetlen, ősi erő veszi körül. Az biztos, hogy amikor sorait olvassuk, érezzük, hogy valami különlegesnek van a birtokában, amit másokkal is meg tud osztani és a kezében tartott láng nem alszik el. 

A Levelek olyan az egész magyarság és az egyén számára is értékes gondolatokat tartalmaz, melyeket egyszer biztosan érdemes elolvasnunk! 

Ahogyan Müller Péter írja róla: "Kassai Lajos igaz ember. (...) Nála a gondolat szóvá, a szó tetté válik."